Tennessee Pharmacists Association

ltc12674778_sExpand your knowledge, update your skills, connect with colleagues, and earn up to 15 hours of continuing education at the 2015 Tennessee Pharmacists Geriatric and Long-Term Conference, September 1-2, at Embassy Suites Nashville-South/Cool Springs in Franklin, Tennessee.

REGISTRATION:

AFTER THURSDAY, AUGUST 27, at 5:00 p.m. — Please print the PDF REGISTRATION FORM and bring it with you to REGISTER ON-SITE at the Conference.

CONTINUING EDUCATION:

Pharmacists who attend both days, September 1-2, can earn 15 hours of ACPE-accredited continuing pharmacy education. Click here for the Conference Agenda.

ACPE Logo

Tennessee Pharmacists Consortium for Education is accredited by the Accreditation Council for Pharmacy Education as a provider of continuing pharmacy education. This seminar will provide up to 8 hours of continuing education credits to pharmacists who attend the sessions and complete the online activities (activity evaluations and post tests) required to claim credit.

HOTEL INFORMATION:

  • Hotel Address and Directions: The Conference will be held at Embassy Suites Nashville-South/Cool Springs, at 820 Crescent Centre Drive, Franklin, TN 37067. Click here for a map and general directions, or click here for directions from your location.
  • Hotel Reservations: A block of rooms is available until August 10, 2015, at the group rates of $159/single, $169/double. These group rates are also available for the two days before and two days after the Conference, based upon hotel availability.  You may make room reservations online or call the hotel directly at 615-515-5151. Be sure to reference the Group Code TPG. To make room reservations online, go to www.nashvillesouth.embassysuites.com. In the calendar, enter your arrival and departure dates.  Click on “Add special rate codes” (in blue).  Under “Group Code,” enter TPG.
  • Hotel Check-in: 4:00 p.m.
  • Hotel Parking: Self parking at the hotel is complimentary. Valet parking is $10 for overnight guests and $5 for day-only guests.

CANCELLATION:

All written cancellations received by August 27, 2015, will receive a refund less a $75 administration fee. No refunds will be issued for cancellations received after August 27, 2015. 

ADDITIONAL INFORMATION: 

If you have questions, please call TPA at 615-256-3023, click here to contact us, or simply reply to this message!


PDF Agenda

TENTATIVE AGENDA
Central Time

Tuesday, September 1, 2015 (8 hours ACPE CE)

7:30 am Wake-Up Coffee and Light Breakfast
7:55 am Welcome – Esther Lee, PharmD, TSLTCP Secretary/Treasurer
8:00 am 2015 and Beyond: Perspectives from the Federal Pharmacy Level (1.5 hours)
– Frank Grosso, RPh, CEO, American Society of Consultant Pharmacists
9:30 am Morning Break
9:35 am CMS Changes for CY2016 and Beyond (1.0 hour)
– Sonya King, DPh, Director of Government Programs, BlueCross BlueShield of Tennessee
10:40am Special Considerations in Long-Term Care Pharmacy Practice (1.5 hours)
– Dianne Duncan, DPh, Tennessee Department of Health
12:10pm Lunch and Visit with Exhibitors
1:20 pm New Drug and Therapeutic Update for LTC Pharmacists (2.0 hours)
– Glen Farr, PharmD, Professor & Associate Dean, University of Tennessee College of Pharmacy
3:20 pm Afternoon Break
3:25 pm Accountable Care Organizations and LTC Pharmacy (1.0 hour)
– Jim McMackin, PharmD, Clinical Director, Pharmacy Network Services
4:30 pm Electronic Prescribing for Long-Term Care (1.0 hour)
– Amy Snippes, Product Manager for Surescripts, and Ken Whittemore, Jr., PharmD, Vice President of Professional & Regulatory Affairs for Surescripts
5:30 pm Adjourn

Wednesday, September 2, 2015 (7 hours ACPE CE)

7:30 am Wake-Up Coffee and Light Breakfast
8:00 am Safe and Effective Use of Hypoglycemics in Type 2 Diabetes (2.0 hours)
– Richard Brown, BS, PharmD, FASHP
10:00 am Morning Break
10:10 am Assessment and Management of Pain in Long-Term Care and End of Life Care Patients (1.5 hours)
– Justin Kullgren, PharmD, CPE, Associate Professor, South College School of Pharmacy
11:40am Lunch
12:40pm Drug Diversion by Healthcare Professionals: A Growing Problem (1.0 hour)
– Frank Breve, PharmD, MBA, CCP, Clinical Pharmacist Consultant, Mid Atlantic PharmaTech Consultants
1:45 pm Interprofessional Collaboration in Rheumatology to Benefit the Geriatric Patient (1.0 hours)
– Kam Nola, PharmD, MS, Vice-Chair and Associate Professor, Lipscomb University College of Pharmacy
2:45 pm Afternoon Break
2:50 pm High Dose Iron: Taking the Treatment of Iron Deficiency Anemia to a New Level (1.5 hour)
– Diane Crutchfield, PharmD, CGP, FASCP, Pharmacy Consulting Care
4:20 pm Adjourn